nieuws

EIB leent Puratos 40 miljoen euro

Nieuws

De The European Investment Bank (EIB) heeft Puratos een lening verstrekt van 40 miljoen euro voor 7 jaar. De lening is bestemt voor de research en development activiteiten van Puratos. Hiermee kan de grondstoffenleverancier de leidende positie in de markt behouden.

EIB leent Puratos 40 miljoen euro
Daniel Malcorps, CEO Puratos en Pim van Ballekom, Vice-President Finance EIB

Puratos is actief in ruim 100 landen en telt ongeveer 7.000 medewerkers wereldwijd – waaronder 800 R&D onderzoekers en technische adviseurs. De laatste jaren boekt Puratos aanzienlijke resultaten met haar R&D-programma’s.

De lening van EIB zal Puratos financieren op het gebied van voeding, voedselverwerking, verlenging van de houdbaarheid en het verbeteren van voedingsingrediënten. Specifiek zullen de R&D activiteiten ervoor gaan zorgen dat er nieuwe gistingsproducten worden ontwikkeld op basis van smakelijke, voedzame, functionele ingrediënten voor de bakkerij, patisserie en chocolade sector.

Reageer op dit artikel