nieuws

Duitsland grote winnaar jeugd EK Boulangerie 2016

Nieuws

Bij het Europees Kampioenschap Boulangerie voor de jeugd is Duitsland als grote winnaar uit de bus gekomen. Van 1 tot en met 3 februari 2016 streden verschillende landen in het Duitse Weinheim om de Europese titel. Beide Nederlandse kandidaten zijn niet in de prijzen gevallen. Duitsland werd uitgeroepen tot Europees Kampioen, gevolgd door Zwitserland dat de tweede en derde plaats veroverde.

Duitsland grote winnaar jeugd EK Boulangerie 2016
Stichting Jeugdvakwedstrijden

Naast de Europese titel veroverde Duitsland ook nog eens vier keer de eerste plaats in één van de zeven categorieën. De jonge Nederlands bakkers Ans Aben (19 jaar) en Rianne Kuijntjes (18 jaar) bleven helaas met lege handen achter. Meester Boulanger Wietse Schiere trad op als Nederlands jurylid en coach. Schiere: ‘Ans en Rianne hebben hard gewerkt, ontzettend hun best gedaan en ervoor gezorgd dat alle producten op tijd klaar waren. Het niveau is bijzonder hoog en dan maken kleine dingen het verschil. Helaas gaan we daarom deze keer zonder prijs naar huis.’

Minimale verschillen

Ook juryvoorzitter Klaus Nielsen ziet het niveau bij de jeugd toenemen: ‘De top-3 zit op één punt van elkaar en ook de rest van de deelnemers doen niet veel voor elkaar onder. Alle deelnemende landen zitten niet stil en blijven zich ontwikkelen. Een mooie ontwikkeling voor ons vak.’

Aan het Europees Kampioenschap namen naast Nederland, gastland Duitsland, Denemarken, Zweden, Frankrijk en Zwitserland deel. Alle landen leverden twee kandidaten af en streden tegen elkaar in de categorieën brood, brioche, getoerd gerezen, mysterbox, belegde broodjes en een showstuk dat moest aansluiten bij het thema ‘Thuisland’.

Volledige uitslag

Hieronder de volledige uitslag van de wedstrijd:

Eindklassement

1. Duitsland
2. Zwitserland
3. Zwitserland

Prijswinnaars categorieën

Getoerd gerezen
Duitsland

Showstuk
Duitsland

Innovatie-Creativiteitsprijs
Duitsland

Brood
Duitsland

Brioche
Zweden

Mysterybox
Zweden

Belegde broodjes
Zweden

Reageer op dit artikel