nieuws

Bakker Alink opent speciale winkel voor ‘vers brood van gisteren’

Nieuws

Bakkerij Alink in Enschede heeft er een vestiging bij: Vers brood van gisteren. Klanten kunnen er brood kopen voor 1 euro.

Bakker Alink opent speciale winkel voor ‘vers brood van gisteren’

Jeroen Alink runt samen met zijn broer Guus  vier bakkerswinkels in Enschede, Losser en Borne. Hij heeft zich laten inspireren door de trend van duurzaamheid en het voorkomen van voedselverspilling. Dat leidde tot deze nieuwe vestiging aan de Lipperkerkstraat in Enschede, een speciale winkel voor brood dat over is.

Hij en zijn broer liepen al een paar jaar met dit idee rond, vertelt hij aan Tubantia. ‘We hebben vier traditionele winkels en de klant wil ook tegen zes uur nog vers gebakken brood. Dus bakken we de hele dag door. Maar daardoor blijft natuurlijk altijd wat over. Een deel gaat naar de voedselbank, maar we moesten ook veel afvoeren. Regelrecht de ton in. Da’s toch jammer? En ik ben ondernemer hè. Dan wil je af en toe iets nieuws proberen’, vertelt de bakker aan Tubantia.

Eerste in Twente

Alink heeft geen idee of het zal aanslaan, vers brood van gisteren. Maar hij is er trots op dat hij de eerste bakker in Twente is die brood van gisteren voor een euro verkoopt via dit concept. ‘In het westen bestaat het al wel. Maar bij mijn weten ben ik zelfs in Overijssel de eerste.’

Fabrieksmatig

Hij is ervan overtuigd dat zijn brood van gisteren ook vandaag nog vers is. Bakkers zoals hij bakken de hele dag door, namelijk. ‘Brood dat fabrieksmatig wordt gebakken, ligt ook pas veel later in de winkels. Dat is eigenlijk ook bijna een dag oud’, redeneert Alink.

Concept

Het concept ‘brood van gisteren’ is niet geheel nieuw, zoals Alink zelf al aangeeft. In 2010 introduceerde bakker Jongerius dit principe al in zijn winkel. ‘Jongerius van gisteren’ kreeg destijds een aparte verkoopplek in het zelfbedieningsschap.

Reageer op dit artikel