nieuws

Thijs Koolen Beste Echte Bakker 2016

Nieuws

Thijs Koolen Beste Echte Bakker 2016
Thijs Koolen met een Gouden Schieter in februari van dit jaar.

Thijs Koolen uit het Limburgse Ell prolongeert zijn titel Beste Echte Bakker én de titel Beste Echte Bakker in de categorie Kwaliteit. In de kwaliteit doorbreekt hij voor het eerst de grens van een 8,0 gemiddeld. De Zilveren Schieter is voor het team van Toet, De Echte Bakker met twee winkels in Apeldoorn. Vorig jaar werd Jan Toet beloond als Beste Nieuwkomer met een 7 tweede plaats. Het brons is voor Gommans, met winkels in Sevenum, Swalmen en Boxmeer, die zich daarmee in de top drie handhaaft.

Op dinsdag 12 januari werden de Gouden Schieters uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Echte Bakkers in de RAI in Amsterdam. Deze prestigieuze prijzen zijn beschikbaar voor de overall winnaar (‘Beste Echte Bakker’) en voor de top drie in de categorie Kwaliteit en Winkel. De tweede en derde plaatsen ontvingen respectievelijk een Zilveren en een Bronzen Schieter. Een bijzonder eervolle Gouden Schieter kreeg Wilfred Haafs uit Haren voor het behalen van de titel Meester Boulanger.

Thijs Koolen

Thijs Koolen prolongeert zijn titels Beste Echte Bakker én Beste Kwaliteit van vorig jaar. Hij gaat ervoor om kampioen te worden en let daarbij fanatiek op de details van de producten. Dit weet hij ook goed over te brengen aan de bakkers in zijn bakkerij en daarmee maakt hij het verschil in de productkwaliteit. Daarnaast is ook de winkel prima verzorgd.

Topscore kwaliteit

De categorie Beste Kwaliteit kent dit jaar dezelfde winnaars als de Beste Echte Bakker. Thijs Koolen haalde voor de 11e op rij een top 3 notering waarvan dit jaar voor de 9e keer het goud. Na 17 onaangekondigde productkeuringen die over het hele jaar door het Nederlands Bakkerij Centrum zijn uitgevoerd scoorde hij een gemiddelde van 8,099 waarmee hij de grens van een 8,0 doorbreekt.

Toet, De Echte Bakker in Apeldoorn zit Thijs Koolen op de hielen met een 8,050 en haalt de Zilveren Schieter. Gommans scoort de derde prijs en laat daarmee zien dat hij kwaliteit op hoog niveau kan handhaven.

Winkelmedewerkers maken het verschil

De titel Beste Winkel werd dit jaar bepaald in twee rondes. In de eerste ronde zijn alle winkels van De Echte Bakkers beoordeeld door onafhankelijke inspecteurs op twintig punten in zes categorieën waaronder de productpresentatie, sfeer en uitstraling van de winkel. De winkels die 95 punten of hoger scoorden kregen de kans mee te doen aan de finaleronde waarin vooral gelet werd op gastvrijheidsbeleving, productkennis van de medewerkers en service aan de klanten. De prestatie van de winkelmedewerkers van Joost Douenburg in Rijsbergen was het beste. De klantvriendelijkheid en de goede productkennis leveren Douenburg de Gouden Schieter op. De tweede plaats is voor de prestatie van winkelmedewerkers van Frentz, De Echte Bakker in Ugchelen en de winkel van Van Walderveen in Buren behaalt het brons.

De prijsuitreiking

Thijs Koolen ontving de twee Gouden Schieters ten overstaan van zijn collega Echte Bakkers, uit handen van Bart Vedder, voorzitter van het bestuur van de Stichting Echte Bakkersgilde. Vedder sprak zijn waardering uit voor een bakker die er al 11 jaar lang in slaagt alle details in de bakkerij in orde te hebben.

Reageer op dit artikel