nieuws

BoulangerieTeam op weg naar WK in Parijs

Nieuws

Op de vakbeurs Europain & Intersuc in Parijs heeft van 5 tot en met 9 februari 2016 het WK Boulangerie plaats. Door het winnen van de Coupe Louis Lesaffre, vorig jaar augustus, gaat het BoulangerieTeam de strijd aan met elf toonaangevende concurrenten op dit WK.

BoulangerieTeam op weg naar WK in Parijs
Het Nederlands team dat in Parijs aan de bak gaat: coach Hans Som, Peter Bienefelt, Hiljo Hillebrand, Rianne Kuijntjes en Niek van Waarde (v.l.n.r.). Foto: BoulangerieTeam

Het Nederlands team, bestaande uit Peter Bienefelt (categorie baguettes en broden van de wereld), Hiljo Hillebrand (categorie viennoiserie en hartige bakkerijproducten) en Niek van Waarde (categorie showstuk), is op zaterdag 6 februari tijdens de eerste wedstrijddag aan de beurt. Nederland neemt het op tegen regerende wereldkampioen Japan, USA, Taiwan, China, Frankrijk, Canada, Turkije, Zuid-Korea, Rusland, Brazilië en Mauritius.

Young Bakery Hopeful

Een dag voordat het WK-geweld van start gaat, nemen vijf jonge talenten het tegen elkaar op tijdens de Young Bakery Hopeful competitie. Rianne Kuijntjes vertegenwoordigt Nederland tijdens deze wedstrijd. Rianne maakt diverse brunchlekkernijen voor kinderen van 6 tot 10 jaar die op een tuinfeest aanwezig zijn. De producten worden gekeurd door een vakjury en kinderen in de eerdere genoemde leeftijdscategorie. De tegenstanders zijn afkomstig uit Mauritius, Canada, Spanje en Australië.

Facebook en Twitter

Dinsdag 9 februari in de loop van de ochtend vindt de prijsuitreiking plaats van beide wedstrijden. Niets missen van deze wedstrijden? Volg de Nederlandse delegatie dan op Facebook en Twitter! Meer informatie over het BoulangerieTeam is te vinden op de website Boulangerieteam.nl.

Reageer op dit artikel