nieuws

Zwolse bakker bedenkt snackoliebol

Nieuws

Banketbakker Bram Brockbernd heeft de snackoliebol op de markt gebracht. De hapklare oliebol heeft het formaat van een bitterbal of een pingpongbal, meldt website De Ondernemer.

Zwolse bakker bedenkt snackoliebol
De snackoliebollen worden geleverd in emmertjes. Foto: Gewoon Appeltaart

De snackoliebol in een emmertje is bedacht in Zwolle door banketbakker Bram Brockbernd. Hij werd geïnspireerd door de snoep-tomaatjes in de emmertjes die de consument in de supermarkt kan kopen. ‘Waarom daarin geen oliebolletjes? Die happen ook nog eens veel lekkerder weg’, vertelt de bakker aan De Ondernemer.

De emmertjes met twintig snackoliebollen gaan voor €6 over de toonbank. Veel bedrijven hebben zich al gemeld voor de noviteit als geschenk voor relaties. Maar ook particulieren kopen de snackoliebollen. ‘We zijn enorm druk met het bakken, het breidt zich als een olievlek uit’, vertelt Brockbernd.

Brockbernd is werkzaam bij Gewoon Appeltaart en maakt de snackoliebollen in samenwerking met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Reageer op dit artikel