nieuws

BoulangerieTeam treedt aan in Parijs

Nieuws

BoulangerieTeam treedt aan in Parijs
Hans Som, Michel Schröder, Gerard Vreugdenhil en Stefan van Lieshout met de gewonnen prijzen. Foto: BoulangerieTeam

Na alle successen in 2015 heeft het BoulangerieTeam de blik volop gericht op de belangrijkste wedstrijd van 2016: het WK Boulangerie in Parijs. De competitie vindt begin februari plaats tijdens de Europain.

De beurs wordt gehouden van 5 tot en met 9 februari, gelijktijdig met de Intersuc. De Coupe du Monde de la Boulangerie vindt eens in de vier jaar plaats. Het wordt als de prestigieuste competitie in de branche gezien.

Tijdens de Europain neemt Nederland het op tegen Japan, USA, Taiwan, China, Frankrijk, Canada, Turkije, Zuid-Korea, Rusland, Brazilië en Mauritius. Op zaterdag 6 februari 2016 is Nederland aan de beurt. Dinsdag 9 februari volgt de uitslag.

Succesvol 2015

Voor het BoulangerieTeam was 2015 bijzonder succesvol. Deelname aan vier internationale wedstrijden leverde drie keer een gouden en één keer een zilveren medaille op.De succesreeks begon half januari tijdens de Sigep International Bakery Cup in Rimini. Hier veroverden Mike Onasse en Bas Goossen in een sterk deelnemers verrassend de eerste plaats. Daarna was het de beurt aan Peter Bienefelt, Hiljo Hillebrand en Niek van Waarde tijdens de Coupe Louis Lesaffre. Eind augustus wonnen zij deze wedstrijd en kwalificeerden zich hiermee voor het WK Boulangerie 2016. Ook bij de competitie Young Bakery Hopeful was het raak! Rianne Kuijntjes eindigde samen met de Spaanse kandidaat op de eerste plaats waardoor ook zij tijdens het WK actief zal zijn.

Najaar

Het najaar begon met de IBA Cup waaraan de talentvolle bakkers Tim Boers en Kris Huysman deelnamen. Het showstuk en de producten rondom het thema Circus viel in de smaak bij de jury en leverde een tweede plaats op. Nederland moest alleen regerend wereldkampioen Japan voor laten. De laatste wedstrijd was het EK Boulangerie in Nantes. En ook hier werd de hoogste plaats behaald, ditmaal door Gerard Vreugdenhil, Michel Schröder en Stefan van Lieshout.

Lees ook over het BoulangerieTeam in het decembernummer van Bakkerswereld.

Reageer op dit artikel