nieuws

Oer-Bakker Bart sluit de deuren

Nieuws

De vestiging van Bakker Bart in het Nijmeegse winkelcentrum Dukenburg sluit de deuren. Dit is de locatie waar oprichter Bart van Elsland eind jaren zeventig begon met de formule.

Oer-Bakker Bart sluit de deuren

Van Elsland was toen één van de eerste huurders in het gloednieuwe winkelcentrum, schrijft dagblad De Gelderlander in een terugblik. Aanvankelijk was het gewoon een bakkerszaak, maar al snel begon de formule zich te ontwikkelen. Eén van de vroegste succesnummers was de verkoop van vijf Duitse broodjes voor 2,50 gulden. De opening van een tweede vestiging in Nijmegen maakte het mogelijk via bake-off de hele dag vers brood aan te bieden, wat toen uniek was voor Nederland.

Militaire dienst
Het leidde tot een franchiseketen met enkele jaren later al dertig winkels en inmiddels 180 vestigingen. Willem Delmee nam de winkel in Dukenburg in 1990 over van Van Elsland, met wie hij in militaire dienst had gezeten en waar hij vanaf de oprichting mee samenwerkte.

Inmiddels valt de winkel niet meer rond te rekenen, zeker gezien medische problemen bij de ondernemer. Pogingen een koper te vinden, zijn ook niet geslaagd, waardoor de oer-Bakker Bart vandaag zijn laatste dag beleeft. Op 4 januari worden de sleutels ingeleverd bij de verhuurder.

Reageer op dit artikel