nieuws

FrieslandCampina schrapt banen

Nieuws

Zuivelproducent FrieslandCampina moet 140 banen schrappen. Het gaat om zowel vaste als tijdelijke contracten.

FrieslandCampina schrapt banen

De reorganisatie treft vestigingen van FrieslandCampina in Rijkevoort, Den Bosch en Limmen, zo meldt het bedrijf dinsdag. Op vaste werknemers die hun baan verliezen is een sociaal plan van toepassing. Het bedrijf probeert ze aan nieuw werk te helpen.

Kaas en boter

De kaasproductie in Rijkevoort wordt in het derde kwartaal van 2017 verplaatst naar locaties in Bedum, Gerkesklooster en Workum. Dat kost een kleine zeventig arbeidsplaatsen. Nog eens veertig banen verdwijnen door de verplaatsing van de boterproductie van Den Bosch naar Noordwijk (Groningen). Dat staat begin volgend jaar te gebeuren.

Biologische zuivel

FrieslandCampina concentreert de productie van biologische zuivel in Maasdam en sluit medio 2016 de kleinschalige vestiging in Limmen. Dat kost dertig werknemers hun baan. Het bedrijf investeert tegelijkertijd €30 miljoen in de uitbreiding van enkele andere productielocaties. Dat levert echter geen nieuwe arbeidsplaatsen op.

Reageer op dit artikel