nieuws

‘Broodje Meijer’ voor Amsterdam behouden

Nieuws

‘Broodje Meijer’ voor Amsterdam behouden
Maurits Blog aan het werk bij Sal Meijer aan de Scheldenstraat in Amsterdam. Foto: Saskia Bagchus

Eigenaar Maurits Blog van de bekende broodjeszaak Sal Meijer in Amsterdam opent komend voorjaar in die stad onder dezelfde naam een nieuwe zaak.

Tot voor kort zag het er naar uit dat de voor eind december aangekondigde sluiting van de beroemde broodjeszaak aan de Scheldestraat na 58 jaar het einde van Sal Meijer zou betekenen.

Markant

Blog, schoonzoon van oprichter Sal Meijer, tekende daarvoor eerder deze week een overeenkomst met investeerders. Daarmee blijft een markant Amsterdams broodjeshuis behouden.

Voor Blog staat voorop dat de continuïteit van Sal Meijer nu is gewaarborgd. ‘De door klanten zo gewaardeerde en vertrouwde sfeer van de broodjeszaak, en onze zelfgemaakte vleeswaren en broodjes, zijn nu gelukkig veiliggesteld.’

Maurits Blog zal ook op de nieuwe locatie het gezicht van de broodjeszaak zijn, en de bereiding van de vleeswaren volgens eigen recept voor zijn rekening nemen. De keuken en de broodjeszaak van deze traditioneel Joodse zaak blijven onder toezicht staan van het Rabbinaat, zodat klanten er van op aan kunnen dat het vlees koosjer is.

Vanuit het nieuwe pand levert Blog straks ook aan horeca. Het bekendste product van Sal Meijer is van oudsher een traditioneel Joods broodje warm pekelvlees, oftewel ‘Broodje Meijer’.
De nieuwe locatie wordt in een later stadium bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel