nieuws

Bakkerijmuseum Hattem in de top best bezochte musea

Nieuws

Het Bakkerijmuseum in Hattem heeft de bezoekersaantallen dit jaar zien stijgen. Het museum hoort daardoor bij de twintig procent best scorende musea van Nederland.

Bakkerijmuseum Hattem in de top best bezochte musea
Kinderen spelen een voorname rol in de aantrekkingskracht van het museum in Hattem. Foto: Bakkerijmuseum

In 2015 kwamen er maar liefst 53.500 geïnteresseerden naar Hattem om kennis te maken met de geschiedenis van brood en banket. In 2014 ontving het museum voor het eerst in zijn bijna 40-jarige bestaan de vijftigduizendste bezoeker.

Publiekstrekkers waren de vele activiteiten die het museum aanbiedt. Kinderen speelden tijdens de schoolvakanties een grote rol maar ook voor volwassen werden er tal van demonstraties en workshops georganiseerd.

Hard gewerkt

Directeur Fred Voskuil is blij met de resultaten maar is zich ook bewust van het feit dat er heel hard gewerkt moet worden om het museum levensvatbaar te houden. Hij is dankbaar dat hij ook het afgelopen jaar een beroep mocht doen op de bijna vijftig vrijwilligers en medewerkers die allemaal samen de ziel van het Nederlands Bakkerijmuseum vormen.

Landelijke trend

De landelijke trend is dat vooral de bezoekersaantallen van de grote musea in Nederland in 2015 een behoorlijke stijging hebben laten zien en dat de middelgrote en kleinere musea daarbij achterblijven. Het Bakkerijmuseum in Hattem is ook dit jaar een uitzondering op de regel.

 

Reageer op dit artikel