nieuws

Bakkerij Klootwijk uit Capelle aan den IJssel getroffen door brand

Nieuws

Bakkerij Klootwijk uit Capelle aan den IJssel getroffen door brand
Archief Bakkerswereld

Bij bakkerij Klootwijk in Capelle aan den IJssel heeft in de nacht van maandag op dinsdag een brand gewoed in één van de ovens. Een olieleiding was gaan lekken en op het isolatiemateriaal terecht gekomen waarna er brand ontstond, meldt website Nieuws op Beeld.

Na de ontdekking van de brand konden medewerkers de rook beperken tot de ruimte van de ovens en de eerste expeditiehal. Het brood wat al klaar stond voor een groot aantal winkels in de rookvrije expeditiehal kon hierdoor worden gered, meldt de website.

Economische schade

De rook beschadigde wel de broden die op de productieband lagen. Ook het brood wat nog aanwezig in de reiskasten met name witte bolletjes zijn verloren gegaan. Het bedrijf heeft daardoor een behoorlijke economische schade op gelopen.

Alle winkels en supermarkten waar Klootwijk aan levert werden later op de dag voorzien van brood.

Reageer op dit artikel