nieuws

Verbod gratis plastic tasjes uitgesteld

Nieuws

Verbod gratis plastic tasjes uitgesteld

Het verbod op het gratis verspreiden van plastic tassen gaat niet in op 1 januari 2016. Mede door het aftreden van staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) blijkt deze datum niet haalbaar.

De datum waarop het verbod in had moeten gaan was al zeer ambitieus. Van uitstel komt echter geen afstel, meldt de KNS op haar website. Het is nog niet bekend wanneer de gratis verstrekking wel verboden wordt. Dit is onder meer onderwerp van gesprek tijdens een AO (Algemeen Overleg in de Tweede Kamer) op 17 december.

Het gratis verstrekken van plastic tasjes is al langer onderwerp van discussie. Lees hier een bericht van 17 april 2014 over de aankondiging van het verbod.

 

Reageer op dit artikel