nieuws

‘Sinterklaasfeest levert winkeliers €535 miljoen extra omzet op’

Nieuws

Het sinterklaasfeest levert de Nederlandse winkeliers dit jaar naar schatting €535 miljoen aan extra omzet op, verwacht branchevereniging Detailhandel Nederland.

‘Sinterklaasfeest levert winkeliers €535 miljoen extra omzet op’
‘Sinterklaas is bij uitstek een moment waarop zichtbaar wordt dat Nederlandse consumenten optimistisch zijn over de toekomst', aldus Detailhandel Nederland. Foto: Bakkerswereld

De belangenorganisatie linkt haar verwachting aan de lichtpuntjes in de economie die de afgelopen periode zichtbaar zijn geworden. Vorig jaar kwam de extra omzet uit op 530 miljoen euro en dat was eveneens een stijging ten opzichte van het jaar ervoor. De stijging was in 2014 toe te schrijven aan de toenemende belangstelling voor het feest als gevolg van de discussie over Zwarte Piet.

Hoogste niveau

Detailhandel Nederland wijst nu onder meer op de sterk verbeterde stemming onder consumenten. Het CBS meldde vorig maand dat het consumentenvertrouwen is gestegen tot het hoogste niveau in ruim 8 jaar.

Webshops

‘Sinterklaas is bij uitstek een moment waarop zichtbaar wordt dat Nederlandse consumenten optimistisch zijn over de toekomst. Het is druk in de winkelstraten en de kassa’s draaien op volle toeren. Ook de pakketbezorging komt op stoom en in de zoekopdrachten bij webshops is ‘sinterklaascadeau’ een veel gebruikte term’, aldus Detailhandel Nederland.

Reageer op dit artikel