nieuws

Nieuwbouw Hubertus & Berkhoff wordt officieel geopend

Nieuws

In Amsterdam wordt donderdag 26 november het nieuwe schoolgebouw van Hubertus & Berkhoff, De Culinaire Vakschool officieel geopend. In het nieuwe schoolgebouw hebben de voormalige horecascholen De Berkhoff en Hubertus Vakschool gezamenlijk de krachten gebundeld. De twee scholen vormen samen de enige vmbo-horecaschool van de hoofdstad.

Nieuwbouw Hubertus & Berkhoff wordt officieel geopend
Hubertus & Berkhoff, De Culinaire Vakschool

Met ingang van dit schooljaar hebben de voormalige scholen De Berkhoff en de Hubertus Vakschool hun krachten gebundeld in een nieuw schoolgebouw waar leerlingen aan de slag kunnen met Horeca, Toerisme, Brood & Banket. De samenvoeging en verhuizing naar de nieuwe locatie bracht tevens een nieuwe naam met zich mee. De scholen hebben ervoor gekozen in de nieuwe naam de eigen namen terug te laten komen, zodat de binding met de rijke horeca- en bakkerijgeschiedenis en herkenning van beide scholen in Amsterdam en omstreken blijft behouden. De nieuwe school, Hubertus & Berkhoff, De Culinaire Vakschool, is de nieuwste vmbo-school (basis- en kaderberoepsgericht en TTO) op de Zuidas in Amsterdam.

Kleinschaligheid

Hubertus & Berkhoff beschikt over bakkerijen, keukens, lesrestaurants en een Grand Café waar de leerlingen kunnen oefenen in de praktijk. In het moderne, nieuwe schoolgebouw wordt de kleinschaligheid gewaarborgd door de verdeling van onder- en bovenbouw. Vakmanschap staat hoog in het vaandel, dit is in het schoolgebouw terug te zien in onder andere het interieur en de indeling. Een ander belangrijk aspect is transparantie en verbinding aangaan met de buurt. Zo zijn alle praktijklokalen zoals de bakkerijen en keukens zowel binnen als buiten het gebouw goed zichtbaar vanwege de glazen wanden. De buurt komt letterlijk binnen via het restaurant en het Grand Café gelegen aan de voorkant van het gebouw naast de entree. Restaurant Délicieux en Grand Café Sud zijn sinds de start van dit schooljaar al een waar succes. Zowel buurtbewoners als medewerkers van naast gelegen bedrijven en het stadsdeelkantoor, gasten van het hotel en bezoekers van de RAI weten de restaurants en het Grand Café te vinden.

Programma

Op donderdag 26 november wordt het nieuwe schoolgebouw officieel geopend door Nel Winkel, directeur afdeling onderwijs gemeente Amsterdam, en Edo de Jaeger, voorzitter van de raad van bestuur.

Het programma ziet er als volgt uit:
13.30-14.00 uur: Inloop en ontvangst genodigden.
14.00-14.10 uur: Welkomstwoord Ruud Versteeg, schooldirecteur Hubertus & Berkhoff en Lotte Neuhaus, voorzitter directie VOvA.
14.10-14.20 uur: Woord Nel Winkel, directeur afdeling Onderwijs gemeente Amsterdam.
14.20-14.30 uur: Openingsact
14.30-14.45 uur: Openingshandeling Nel Winkel en Edo de Jaeger, voorzitter van de raad van bestuur
15.00 uur: Start borrel en rondleidingen

Reageer op dit artikel