nieuws

Nederlandse bakkers leiden Burundese jongeren op

Nieuws

De stichting Brood voor Weeskinderen en Help Channel Burundi leiden jonge bakkers op in het Afrikaanse land. Christiaan van de Vegt van Bakkerij Verba in Brakel is net teruggekeerd uit Burundi.

Nederlandse bakkers leiden Burundese jongeren op
Christiaan van der Vegt van Bakkerij Verba is net terug uit Burundi. Foto: Van der Vegt

‘We gaan jongeren die geen toekomst hebben, opleiden tot bakker, om ze zo een beter perspectief te bieden’, vertelt Van de Vegt. ‘De opleiding moet zichzelf gaan bedruipen. De leerlingen bakken het brood, dat wordt verkocht aan de lokale bevolking.’

Het brood dat de bakkers in opleiding produceren, wordt ook voor een deel uitgedeeld aan arme straatkinderen en weeskinderen in Bujumbura, de hoofdstad van Burundi, waar het momenteel weer erg onrustig is.

Machines

De stichting Brood voor Weeskinderen zet de activiteiten op met bakkerijmachines uit Nederland. Daarnaast dragen de aangesloten bakkers kennis over door de jongeren op te leiden. Weeshuizen krijgen de gelegenheid om brood tegen inkoopsprijs te kopen bij de bakkerij.

De stichting moet het hebben van donaties, schenkingen en acties om het programma te ondersteunen. Als de weeskinderen worden voorzien van eten, kleding en de mogelijkheid tot studie, is de kans groot dat ze in de toekomst makkelijker een baan kunnen vinden en daarmee hun land kunnen helpen opbouwen, is de visie van de stichting Brood voor weeskinderen.

Reageer op dit artikel