nieuws

Hubertus & Berkhoff, De Culinaire Vakschool officieel geopend

Nieuws

In Amsterdam is donderdag 26 november het nieuwe schoolgebouw van Hubertus & Berkhoff, De Culinaire Vakschool officieel geopend. In het nieuwe schoolgebouw hebben de voormalige horecascholen De Berkhoff en Hubertus Vakschool gezamenlijk de krachten gebundeld. De twee scholen vormen samen de enige vmbo-horecaschool van Amsterdam.

Hubertus & Berkhoff, De Culinaire Vakschool officieel geopend
Edo de Jaeger (voorzitter van de raad van bestuur), Nel Winkel (directeur afdeling Onderwijs gemeente Amsterdam), Ruud Versteeg (schooldirecteur Hubertus & Berkhoff) (v.l.n.r.) en twee leerlingen snijden de feestelijke taart aan. Foto: Martijn Buskermolen

Donderdag 26 november vond de feestelijke opening plaats voor alle betrokkenen bij de bouw van de nieuwe school. ‘Er is een prachtig mooi onderwijsgebouw gerealiseerd voor de horecavakschool van Amsterdam’, aldus een woordvoerder van Hubertus & Berkhoff, De Culinaire Vakschool. De officiële openingshandeling bestond uit het tevoorschijn goochelen van twee leerling-koks door weer een eigen leerling, tevens Nederlands kampioen goochelen. Samen met de eregasten werd de feestelijke taart aangesneden en met champagne getoost op het nieuwe schoolgebouw.

Krachtenbundeling

Met ingang van dit schooljaar hebben de voormalige scholen De Berkhoff en de Hubertus Vakschool hun krachten gebundeld in een nieuw schoolgebouw waar leerlingen aan de slag kunnen met Horeca, Toerisme, Brood & Banket. De samenvoeging en verhuizing naar de nieuwe locatie bracht tevens een nieuwe naam met zich mee. De scholen hebben ervoor gekozen in de nieuwe naam de eigen namen terug te laten komen, zodat de binding met de rijke horeca- en bakkerijgeschiedenis en herkenning van beide scholen in Amsterdam en omstreken blijft behouden. De nieuwe school, Hubertus & Berkhoff, De Culinaire Vakschool, is de nieuwste vmbo-school (basis- en kaderberoepsgericht en TTO) op de Zuidas in Amsterdam.

Oefenen in de praktijk

De Hubertus & Berkhoff beschikt over bakkerijen, keukens, lesrestaurants en een Grand Café waar de leerlingen kunnen oefenen in de praktijk. In het moderne nieuwe schoolgebouw wordt de kleinschaligheid gewaarborgd door de verdeling van onder- en bovenbouw. Vakmanschap staat hoog in het vaandel, dit is in het schoolgebouw terug te zien in o.a. het interieur en de indeling. Een ander belangrijk aspect is transparantie en verbinding aangaan met de buurt. Zo zijn alle praktijklokalen zoals de bakkerijen en keukens zowel binnen als buiten het gebouw goed zichtbaar vanwege de glazen wanden. De buurt komt letterlijk binnen via het restaurant en het Grand Café gelegen aan de voorkant van het gebouw naast de entree. Restaurant Délicieux en Grand Café Sud zijn sinds de start van dit schooljaar al een waar succes. Zowel buurtbewoners als medewerkers van naast gelegen bedrijven en het stadsdeelkantoor, gasten van het hotel en bezoekers van de RAI weten de restaurants en het Grand Café te vinden.

Reageer op dit artikel