nieuws

Holtkamp is Beste Bakker van Zuid-Holland 2015

Nieuws

Holtkamp de bakkerij uit Den Hoorn is dit jaar uitgeroepen tot Beste Bakker van Zuid-Holland. Over vier ingeleverde producten werd de hoogste score behaald. Gebroeders Van den Berg en Bakkerij Vreugdenhil, beiden uit Maasdijk, eindigden als tweede en derde. Dit werd bekend gemaakt tijdens een keuring van de NBOV.

Holtkamp is Beste Bakker van Zuid-Holland 2015
Winnaar Holtkamp ontvangt uit handen van regiovoorzitter Charles Ammerlaan de wisseltrofee. Foto: NBOV

Ondernemer Jeroen Reissenweber is blij met de overwinning: ‘Eigenlijk had ik het niet zien aankomen, maar dit is natuurlijk wel mooi. De jongens hebben een mooie prestatie geleverd!’. De producten zijn gekeurd door een vakjury bestaande uit Michel Schröder (Beko Nederland/BoulangerieTeam), Ronald Schlingmann en Arjen Golverdingen (beiden AB Mauri) voor de categorie brood. Hidde de Brabander (Dreams of Magnolia) en Dré Eversteijn (Grand Hotel Huis ter Duin) keurden in de categorie banket.

Prijzenregen

Naast deze algehele titel waren er ook prijzen in de categorieën Banket (saucijzenbroodjes en gevulde speculaasstaaf), Brood (meergranen en witte puntjes) en Desem. Banketbakkerij H. v.d. Heijden uit Rotterdam veroverde de eerste plaats in de categorie Banket, terwijl Bakkerij Vreugdenhil eerste werd in de categorie Brood. Ook de extra categorie Desem, die niet meetelt voor het eindklassement, was een prooi voor Bakkerij Vreugdenhil. Hieronder een overzicht van alle prijswinnaars 2015:

Beste Bakker van Zuid-Holland
Holtkamp de bakkerij uit Den Hoorn – 231,5 punten

Categorie Brood
1. Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk – 156 punten
2. Bakkerij Aardoom uit ‘s-Gravendeel – 150,5 punten
3. Stadsbakkerij Schiedam uit Schiedam – 149,5 punten

Categorie Banket
1. Banketbakkerij H. van der Heijden uit Rotterdam – 87 punten
2. Holtkamp de bakkerij uit Den Hoorn – 85 punten
3. Banketbakkerij Stoffer uit Delft – 83 punten

Desembrood
Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk – 74 punten

Reageer op dit artikel