nieuws

Handreiking Asbest Bakkerijen beschikbaar

Nieuws

De bakkerij- en de zoetwarenbranche streeft ernaar om op termijn asbesthoudende materialen te verwijderen uit productieapparatuur en op ‘kritische plekken’ in gebouwen en installaties. Kritische plekken zijn plaatsen waar regelmatig productie of technisch personeel werkt of waar zich product bevindt.

Handreiking Asbest Bakkerijen beschikbaar
Archief Bakkerswereld

De Vereniging voor de Bakkerij- en Zoetwarenindustrie (VBZ), de brancheorganisatie voor fabrikanten van koek, snoep en chocolade, heeft een Handreiking Asbest voor Bakkerijen en Zoetwarenbedrijven opgesteld. Dat meldt FoodHolland.

De handreiking geeft aan hoe er op een verantwoorde manier met de asbestproblematiek kan worden omgegaan. Het gaat in op feiten en fabels over asbest. Hiermee heeft de sector een checklist in handne om de situatie in bedrijven in kaart te brengen en tot gepaste maatregelen te komen.

Reageer op dit artikel