nieuws

Goede hoop op doorstart Bakkerij Driessen Den Haag

Nieuws

Er is goede hoop dat Bakkerij Victor Driessen in Den Haag en Scheveningen een doorstart maakt. Dat meldt de curator tegen Omroep West. Het bedrijf werd deze week failliet verklaard.

Goede hoop op doorstart Bakkerij Driessen Den Haag
De locatie van de productie in Scheveningen. Afbeelding: Google Maps

In januari 2014 werd Bakkerij Victor Driessen nog verkozen tot beste bakkerij van Den Haag door www.denhaagdirect.nl. Deze week leek het doek te vallen, maar er hebben zich inmiddels diverse kandidaten gemeld om het bedrijf over te nemen, zo meldt Omroep West.

Over de oorzaak van het faillissement kan Lisman nog niet veel zeggen. Evenmin welke partijen geïnteresseerd zijn. ‘Het faillissement is dinsdag uitgesproken, we zijn nu druk bezig om de mogelijkheden van een doorstart te onderzoeken’, aldus de curator. Volgens haar blijven de zeven winkels van de bakkerij tot nader order open. ‘Op dit moment is er geen aanleiding om de winkels te sluiten, insteek is dat ze open blijven open tot dat we een definitieve oplossing hebben.’

Volgens de advocate is het ‘nog een kwestie van dagen’ voordat er een oplossing is. ‘Een snelle doorstart is belangrijk, omdat het vierde kwartaal voor bakkers het belangrijkste van het jaar is. Er wordt dan veel extra omzet gedraaid dankzij het sinterklaasfeest en de kerstdagen. Ook is er veel personeel bij betrokken en gaat het om vele klanten’, zegt Lisman.

Het nieuws van het faillissement kwam hard aan bij de ondernemer en de medewerkers. ‘Ik heb er bijna geen woorden voor, het is dood- en doodzonde. Victor zelf is er helemaal kapot van’, zegt een medewerker aangeslagen tegen Omroep West. Het bedrijf bestaat al sinds 1924. Het bedrijf begon op de Mezenlaan in de Vogelwijk. De laatste jaren kwamen er filialen bij aan de Gentsestraat, de Goudsbloemlaan, de Badhuisstraat, de Fahrenheitstraat, de Prins Hendrikstraat en het Ursulaland.

Geluidsoverlast

Op de locatie waar de bakkerij is gevestigd aan de Badhuisstraat in Scheveningen, wordt te veel geluid geproduceerd. Na klachten een buurvrouw deed de gemeente metingen. ‘Het blazen van de ventilator, het dichtdoen van het rolluik, het laden en lossen… alles maakt te veel lawaai volgens de buurvrouw’, vertelt eigenaar Victor Driessen. Het zou gaan om 3 decibel te veel, vooral veroorzaakt door het dichtslaan van autodeuren van klanten. Driessen startte een crowdfundingsactie gestart, zodat de bakkerij kon verhuizen. De bakker heeft al een locatie op het oog, maar de bank wilde hem pas helpen als hij zelf een ton betaalde. Dat geld had hij niet en daarom riep hij zijn klanten op te investeren met een crowdfundingsactie. In een video op zijn facebook vertelt Driessen dat hij 60.000 euro bij elkaar had, maar dat is niet voldoende voor de bank.

Crowdfunding

Mensen die geld hebben geïnvesteerd hoeven zich geen volgens de medewerker geen zorgen te maken: ‘Dat staat allemaal in een stichting, mensen lopen geen risico.’ Ondertussen is het bedrijf druk bezig met het zoeken van een oplossing voor de toekomst.Hoe die eruit gaat zien is nog onduidelijk. ‘De curator bepaalt nu alles, ik durf er niks over te zeggen. Het is niet in onze handen’, laat de medewerker weten. De curator was donderdagochtend niet voor commentaar bereikbaar.

Reageer op dit artikel