nieuws

‘Een speculaas brok waar je van blijft eten’

Nieuws

Banketbakkerij Jacobs heeft de eerste prijs gewonnen bij de landelijke Speculaas Brokken Keuring. De keuring wordt georganiseerd door Van der Pol samen met het gilde voor alle leden van Heerlijk & Heerlijk.

‘Een speculaas brok waar je van blijft eten’
Het winnende team van Banketbakkerij Jacobs. Foto: Van Der Pol en Zonen B.V.

Op maandag 19 oktober konden alle banketbakkers aangesloten bij het gilde Heerlijk & Heerlijk de beste brokken inleveren voor de keuring ‘Beste Brokkenmaker 2015’. In totaal hebben ruim veertig banketbakkers gestreden om de fel begeerde titel. De jury, Mark van Wijk, keurmeester van grondstoffen leverancier Van der Pol en vier specialisten en oud-banketbakker ondernemers, spraken van een hoog niveau van de producten. Mark van Wijk: ‘De winnende brokken van Banketbakkerij Jacobs waren van uitstekende kwaliteit. Deze brokken hebben de perfecte verhouding tussen een lekkere zoete en volle roombotersmaak en tijdens het eten komt ook een heerlijke speculaasmelange naar boven. Daarnaast is de brok heerlijk bros, maar ook weer niet te kruimelig. Kortom een brok die je achter elkaar op eet als je eenmaal begonnen bent.’

Ook over de kwaliteit was de jury goed te spreken: ‘Over het algemeen is de kwaliteit weer hoger ten opzichte van voorgaande jaren. Vooral op het visuele aspect zijn de brokken nog beter geworden. De top ligt erg dicht bij elkaar.’ De winnende brokken van Banketbakkerij Jacobs scoorde op uitstraling uitmuntend. Maar ook de brosheid en smaak waren van een geweldige kwaliteit. Een prachtig resultaat voor zo’n banketproduct.

De winnaars

Winnaar René Jacobs is blij verrast met de prestigieuze prijs. ‘Ik ben ontzettend blij en vooral ook trots dat we met onze brokken al een aantal jaren in de Top 3 eindigen en dit mooie product kunnen bieden aan onze klanten.’ Dit is niet de eerste keer dat Banketbakkerij Jacobs de prijs in ontvangst mag nemen. In 2014 won hij met zijn heerlijke brokken en in 2013 ontving hij de tweede prijs. Dit jaar ging de tweede prijs naar Banketbakkerij van der Heyden uit Rotterdam en de derde prijs was voor Banketbakkerij De Wijn uit Koog aan de Zaan.

Reageer op dit artikel