nieuws

De Texelse Chocolaterie steunt herstel schuren met Bonboetjes

Nieuws

Nanne-Jan en Lia Stienstra hebben een nieuw product aan de Texellijn van De Texelse Chocolaterie: Bonboetjes. Dit zijn bonbons in de vorm van een boet, een typische schuur op het meest westelijke Waddeneiland.

De Texelse Chocolaterie steunt herstel schuren met Bonboetjes
Een Bonboetje. Foto: De Texelse Chocolaterie

‘Je proeft de tijd van weleer, pruimen groeien weelderig en groot in de eendenkooi, deze is gelegen in het schapengebied de Hogeberg met meerdere authentieke Texelse schapenboeten in de omgeving. De Dames Dijt waren de laatste particuliere eigenaren van dit prachtige stukje Texel, en wat zij van de pruimen maakten, proef je terug in het Bonboetje. Met een vleugje duindoorn, een specifieke bes van het eiland.’ Zo luidt de tekst die kopers van een koker met vier Bonboetjes aantreffen in de verpakking.

Bijdrage

‘Eertijds stonden er 400 boeten op het eiland en nu nog maar een stuk of 50. Een aantal is gerestaureerd, en bij andere is dit hard nodig’, zeggen Nanne-Jan en Lia Stienstra van De Texelse Chocolaterie – ‘Hét adres voor de ware chocoladeliefhebber!’ – aan de Spinbaan 1A in Den Burg. ‘Wij hebben de presentatie van de Bonboetjes gecombineerd met een bijdrage aan de Stichting Dorpsherstel Texel. Per verkochte koker met vier Bonboetjes gaat €0,25 naar die stichting.’

Texellijn

De Texelse Chocolaterie lanceerde eerder al andere chocoladeproducten met een knipoog naar het eiland. Zo waren er al de schaapjes, de vuurtorentjes en de Jutterkruikjes, en presenteerde het echtpaar Stienstra recent nog de Teso/Texelstroom-reep binnen de Texellijn. Ook zijn chocolaatjes in de vorm van Texel met daarop de plaatsnamen van alle dorpen erop.

 

Reageer op dit artikel