nieuws

De Bakker van Hoorn geopend

Nieuws

De Bakker van Hoorn is zaterdag 31 oktober geopend. De winkelbakkerij die vanuit het Bakery Market concept werd ontwikkeld en gerealiseerd, is gevestigd in het historische centrum van Hoorn.

De Bakker van Hoorn geopend
Bakker van Hoorn. Foto: TenBa

TenBa heeft, met de eigenaresse Jantien Pronk, na het eerste contact op de Bakkersvak in maart van dit jaar, de bakkerij ontwikkeld. De filosofie van het Bakery Market concept, om zoveel mogelijk bakkerij ambacht in het zicht van de klant te laten plaatsvinden, is optimaal geslaagd. Hierbij is met de verhouding tot het oppervlak van de bakkerij ook rekening gehouden met het feit dat de winkel ook voldoende ruimte diende te hebben voor kleinschalige horeca. ’Iedereen kan vanuit de gezellige winkel een kijkje nemen in mijn bakkerij’, aldus Jantien Pronk. ‘Mijn kernwaardes, eenvoud, opmerkelijk en trotsmanschap, waren mijn uitgangspunten bij alle keuzes voor deze winkelbakkerij. Over TenBa; ‘Ik vond het fijn dat ik, als jonge onderneemster met een kleine bakkerij, ook erg serieus werd genomen.’

Het historische pand diende aan de binnenzijde wel gerenoveerd te worden, zodat er een bakkerij gevestigd kon worden. De oude tegelvloer is bijvoorbeeld ook behouden gebleven. In overleg met de aannemer en installateurs zijn de machine aansluitingen gerealiseerd, door zoveel mogelijk met de bestaande situatie en mogelijkheden van het pand rekening te houden. De Bakker van Hoorn produceert een assortiment ambachtelijke dagverse (desem)producten.

Bakery market

Geïnteresseerden die een eigen winkelbakkerij willen starten, kunnen informatie vinden op BakeryMarket.nl of kunnen contact opnemen met TenBa.

Reageer op dit artikel