nieuws

Bosbrietje lekkerste lunchroombroodje van Nederland

Nieuws

Het Bosbrietje van ’t Hof van Eten in Den Haag mag een jaar lang het predikaat ‘Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland’ voeren. Het niveau van de vijf finalisten bleek ongekend hoog en kwalitatief waren de broodcreaties zeer aan elkaar gewaagd.

Bosbrietje lekkerste lunchroombroodje van Nederland
Het Bosbrietje. Foto: Bob van Deurzen Photography

Door het gebruik van de verse ingrediënten, de goede smaakcombinaties en de uitstekende ‘hanteerbaarheid’, kwam het Bosbrietje als beste uit de bus. Het gemak waarmee het Bosbrietje gegeten kan worden is ook in orde, het broodje kan geheel intact gegeten worden.

Originaliteit

Uiteraard lette de jury ook op de originaliteit. Het Bosbrietje onderscheidt zich door de opvallende combinatie van ingrediënten. Het gebruik van vers fruit (frambozen, bosbessen en aardbeien) in combinatie met warme brie en aardbeienmousse bleek een gewaagde keuze die uitstekend uit heeft gepakt. Termen als ‘gedurfd’, ’fris’ en ‘verrassend’ kwamen veelvuldig terug in de juryrapportages. Dat het geheel werd verpakt in een witte pistolet, doet geen afbreuk aan het niveau. Eenvoud kan ook gewoon goed en passend zijn, en dat bleek zeker het geval bij ’t Hof van Eten.

Constant niveau

De keukenbrigade van ’t Hof van Eten verdient een pluim. De overwinning is mede te danken aan het constante niveau van de gerechten die de keuken verlaten. Waar bij andere finalisten het broodje de ene keer als zeer goed werd ervaren door de jury en bij een andere juryronde als middelmatig werd beoordeeld, bleef het Bosbrietje steeds fier overeind.

Conclusie

Het Bosbrietje is een fris en verrassend broodje, mede door het gebruik van vers fruit en de gewaagde smaakcombinaties. Dit zorgt voor een unieke prikkeling van de zintuigen. Zowel wat betreft de smaak als de visuele presentatie is het Bosbrietje een overtuigende winnaar. De term ‘feestje op je bord’ past absoluut bij dit broodgerecht, mede door het bonte kleurenpalet.

Hoofdredacteur Thijs Jacobs (l) van Lunchroom reikt de schaal uit aan George Walta (r) van ’t Hof van Eten. Foto: Bob van Deurzen Photography

Hoofdredacteur Thijs Jacobs (l) van Lunchroom reikt de schaal uit aan George Walta (r) van ’t Hof van Eten. Foto: Bob van Deurzen Photography

Reageer op dit artikel