nieuws

Bakkerij van Bentum wint BakkersVakWedstrijden met glans

Nieuws

Bakkerij van Bentum uit Lobith is met 456 punten de grote winnaar van de TopTien van de Nederlandse BakkersVakWedstrijden. Het aantal inzendingen is met 1300 producten groter dan ooit.

Bakkerij van Bentum wint BakkersVakWedstrijden met glans
Verbouwereerd kijken de 2e en 3e prijswinnaar naar het beeldscherm. In plaats van terug te tellen van nummer 10 naar nummer 1 verschijnt de naam van Bas Goossens van het team Bakkerij van Bentum meteen als winnaar in beeld. Bas kan alleen maar breeduit lachen. Foto's: Marten Sandburg

De Nederlandse BakkersVakWedstrijden, georganiseerd door Stichting BakkersVakWedstrijden, vonden gisteren wederom plaats in het Fries Congrescentrum in Drachten.

Vanwege het record aantal van ruim 1300 inzendingen, door ruim 190 deelnemers, heeft het bestuur zelfs ruimte moeten creëren om alle ingezonden producten, goed tentoon te stellen.
Onder veel belangstelling werden de bekers en trofeeën dit jaar uitgereikt door Andreas Oerlemans, van Goed in Food. Zijn inspirerende presentatie werd door de vele aanwezige enthousiast ontvangen. Met pakkende voorbeelden uit diverse branches heeft hij vele van inspiratie voorzien.

TopVijf banket

beker

De beker van Bakkerij Verba gaat naar Burundi. Foto: AMR

Ook dit jaar was de banket TopVijf de plek waar de banketbakkers de strijd met elkaar aan gingen met de producten; handgemaakte bonbons, Monchou-taartje en gevulde koeken. De uiteindelijke winnaar van de Banketbakkers-TopVijf was, net zoals vorig jaar, team Verba, van Bakkerij Verba uit Brakel.

Eigenaar Christiaan van der Vegt schreef zich maar net op in voor de wedstrijd, omdat hij zojuist terug was uit Burundi waar hij jonge mensen het bakkersvak leerde. ‘Ik heb de jongens daar, die bijna niets hebben, gezegd dat ik meedoe voor hen. En dat als ik zou winnen, de trofee die kant op gaat.’ Binnenkort gaat deze beker dus aan boord van een vliegtuig.

 

Jeugdkampioen

De Kampioensprijs bij de jeugd is gewonnen door Loes Jongedijk van Bakkerij Heslinga Smulpaleis in Zwaagwesteinde. Zij versloeg vele kandidaten met haar mooie zendingen en won met 221 punten. De jeugd, tot 22 jaar, moest hun vakmanschap tonen in de producten boterkoekjes van zanddeeg, gevulde muffins en zoet gevuld getoerd gerezen.

 

Loes Jongedijk (rechts) van Bakkerij Heslinga Smulpaleis in Zwaagwesteinde, won de kampioensprijs bij de jeugd. Naast haar de nummer twee: Aline ten Napel van Bakkerij Brouwer op Urk. Foto: Marten Sandburg

Fashion Award

De sierstuktrofee met als thema Fashion, is gewonnen door Thalisha Omella van der Meulen. Zij werkt bij Schaafsma Patisserie in Franeker. Thalisha heeft er heel wat uurtjes in gestopt, vertelt zij. ‘Ik denk vijf, zes dagen, in het begin ging het niet zoals ik wilde.’

Thalisha Omella van der Meulen, werkzaam bij Schaafsma Patisserie in Franeker, is apetrots op haar trofee. Foto: Marten Sandburg

Alle uitslagen

De uitslagen per klasse en de foto’s van de uitreiking van de prijzen zijn te zien vanaf donderdagmiddag 12 november op www.bakkersvakwedstrijden.nl of op Facebook.

Reageer op dit artikel