nieuws

Acht bedrijven geselecteerd voor titel Leerbedrijf van het Jaar 2016 Bakkerij

Nieuws

De commissie verkiezing Leerbedrijf van het Jaar 2016 Bakkerij heeft woensdag 18 november acht leerbedrijven geselecteerd voor de titel Leerbedrijf van het Jaar 2016 Bakkerij.

Acht bedrijven geselecteerd voor titel Leerbedrijf van het Jaar 2016 Bakkerij
Afbeelding: Leerbedrijf van het Jaar

De acht bedrijven die door de commissie zijn geselecteerd, zijn (in willekeurige volgorde):

  • Patisserie Hoeben BV, Liesel
  • Banketbakkerij Maison Kelder, Den Haag
  • Huize van Wely, sinds 1922, Noordwijk
  • Christian Chocolaterie Patisserie, Oss
  • Bakkerij Oonk, Enschede
  • Bakker van de Ven, Venhorst
  • Bakkerij Verba, Brakel
  • Bakkerij Koopmans, Tubbergen

Audit

De acht geselecteerde leerbedrijven krijgen in januari 2016 een audit in hun bedrijf. Tijdens de audit worden de bedrijven op basis van bekendgemaakte beoordelingscriteria beoordeeld. Daarbij wordt gelet op de onderdelen: betrokkenheid bij het opleidingsproces, visie op opleiden, aanwezigheid opleidingsplan, personeelsbeleid, opleidingsklimaat, deelname aan activiteiten, vervullen van ambassadeursrol en de opleidingsresultaten. Ook worden de praktijkbegeleider, de leerling en het ROC gevraagd om hun visie op het leerbedrijf.

MBO Kampioenendag

Op woensdag 3 februari 2016 nomineert de commissie op basis van de auditrapportages drie leerbedrijven voor de titel Leerbedrijf van het Jaar 2016 Bakkerij. Maandag 14 maart 2016 mogen de genomineerde leerbedrijven hun opleidingsfilosofie toelichten bij de commissie. De winnaar van de titel Leerbedrijf van het Jaar 2016 Bakkerij wordt op 5 april 2016 tijdens de MBO Kampioenendag in Wageningen bekend gemaakt.

Sociale partners

De verkiezing Leerbedrijf van het Jaar is een initiatief van de sociale partners uit de bakkerijsector. De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van NBOV, FNV Bondgenoten, ROC, SBB en winnaars van voorgaande Leerbedrijven van het Jaar. De verkiezing is in het leven geroepen om het leren in de praktijk te stimuleren en de waarde die leerbedrijven voor de bakkerijsector hebben onder de aandacht te brengen.

Reageer op dit artikel