nieuws

Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker 2015 van start

Nieuws

Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker 2015 van start
Een keurmeester aan het werk bij de vorige eiditie. Foto: Bakeplus

De Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker in Limburg en Zuidoost Brabant is zaterdag 10 oktober van start gegaan. Een week lang staat de ambachtelijke bakker centraal. Deze feestweek wordt gevierd met tal van activiteiten en eindigt op zaterdag 17 oktober.

Dit jaar maken de bakkers zich een aantal weken lang sterk voor tien, door de bakkers zelf geselecteerde, lokale goede doelen. Een aantal weken lang gaan alle deelnemende bakkers sparen voor de volgende goede doelen:

  • Toon Hermans Huis Sittard
  • Voedselbank Geleen Sittard
  • Kindervakantiewerk Grubbenvorst
  • Jeugd carnaval Nieuw Bergen
  • Kinderhulp Burkina Faso
  • Harmonie Sempre Avanti
  • Peelpush
  • HSV de Springende Beekforel Wijlre
  • Stichting Kinderprojecten Guatemala
  • Stichting `T BÈÈLE-ERFKE/`T NIJSWEIKE Stramproy

Promotie- en verkoopwagen

Tijdens de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker toeren de leerlingen van de Limburgse bakkersopleidingen met een promotie- en verkoopwagen door de provincie om klanten van de ambachtelijke bakker kennis te laten maken met een speciaal ontwikkeld goede doel luxebrood: de Choco Candy. De opbrengst gaat naar de tien geselecteerde goede doelen.

Vlaaikeuring

Dit jaar is er ook weer de jaarlijkse vlaaikeuring. De keuring zal plaatsvinden op dinsdag 13 oktober. De prijsuitreiking is een dag later op woensdag 14 oktober. De locatie van de keuring is de Oranjerie in Roermond. Bakkers gaan de strijd met elkaar aan voor de titel ‘Lekkerste Ambachtelijke Vlaaibakker van 2015’.

Reageer op dit artikel