nieuws

Strijd om Meestertitel Boulanger in volle gang

Nieuws

Mark Plaating en Wilfred Haafs strijden dezer dagen om de Meestertitel Boulanger. Van 26 tot en met 28 oktober wordt bij het Nederlands Bakkerij Centrum het Meesterexamen Boulanger 2015 afgenomen.

Strijd om Meestertitel Boulanger in volle gang
Archief Bakkerswereld

Mark Plaating (werkzaam bij Zeelandia, lid van het Nederlands BoulangerieTeam) en Wilfred Haafs (Bakkerij Haafs) gaan op voor de Meestertitel. Maandag startten ze met de voorbereidingen, dinsdag volgde een lange bakdag van minimaal acht uur. Op de slotdag resten de laatste zes uur bakuren en twee uur om een presentatie te maken van alle producten.
Het examen wordt door de kandidaten afgesloten met een presentatie van de gemaakte producten, inclusief de showstukken. Aansluitend op de laatste examendag krijgen de kandidaten te horen of zij de fel begeerde Meestertitel in ontvangst mogen nemen tijdens de officiële inauguratie.

In 2013 werd voor het eerst aan Nederlandse bakkers de titel Meester Boulanger uitgedeeld. Robèrt van Beckhoven, Wietse Schiere, Peter Bienefelt en Hiljo Hillebrand slaagden erin een internationale Examencommissie te overtuigen van hun kennis, passie, vakmanschap en visie op hun vakgebied.

Bekijk hier de inauguratie van de vier Meesters Boulanger in 2013.

Reageer op dit artikel