nieuws

Royal Steensma-directeur praat met minister Asscher

Nieuws

Royal Steensma-directeur praat met minister Asscher
Een schets van de opzet van de FIA, in het pand van Royal Steensma in Vlaardingen. Illustratie: Gemeente Vlaardingen

De regio Rijnmond heeft dringend behoefte aan ‘duurzaam’ personeel in de levensmiddelenindustrie. Directeur Alfred Bruin van Royal Steensma gaat hierover op 14 oktober in gesprek met minister Lodewijk Asscher.

Het gesprek over de inzetbaarheid en beschikbaarheid van ´duurzaam personeel´ vindt plaats in de Week van de Ondernemer in Ahoy. Per jaar heeft de regio Rijnmond in de levensmiddelenindustrie behoefte aan ruim honderd mensen. Door gebrek aan de juiste opleiding in de regio is er geen aansluiting tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. ondernemer Alfred Bruin van Royal Steensma gaat in gesprek met minister Asscher over zijn aanpak.

FIA

Samen met het onderwijs, de gemeente Rotterdam en vijftien bedrijven uit de regio Rijnmond heeft Bruin de Food Inspiration Academy (FIA) opgericht om dit probleem aan te pakken. ‘De urgentie is hoog in de regio Rijnmond. Dat is ook de reden dat we de Food Inspiration Academy hebben opgezet’, aldus Bruin. ‘We hebben per jaar behoefte aan ruim honderd mbo- en tientallen hbo-studenten.’

Vraag en aanbod

Met de FIA willen de gezamenlijke organisaties mensen opleiden om de grote uitstroom tegen te gaan en vraag en aanbod beter op elkaar aan te laten sluiten. ‘Net zo belangrijk is om het huidige personeel fit, gezond en up-to-date te houden’, zegt Bruin. ‘We besteden daarom bij Royal Steensma aandacht aan medewerkers met overgewicht. We brengen hen desgewenst in contact met een diëtist. Medewerkers die net geopereerd zijn bieden we een opbouwprogramma aan, zodat ze langzaam hun conditie op kunnen bouwen.’

Vast onderdeel zijn de jaarlijkse loopbaanontwikkelingsgesprekken waarin medewerkers worden gestimuleerd naar hun sterke punten leren kijken. ‘Aandacht voor duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers is een win-win situatie. Zij zitten beter in hun vel en wij zijn tevreden over hun ontwikkeling en hun inzet’, aldus Alfred Bruin.

Week van de Ondernemer

Ruim 2000 ondernemers bezoeken op 14 en 15 oktober de Week van de Ondernemer in Rotterdam. Het actief bevorderen van ondernemers om aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid staat centraal. Meer informatie over de Week van de Ondernemer en het programma is te vinden op Deweekvandeondernemer.nl

Reageer op dit artikel