nieuws

Nederland is twee Meesters Boulanger rijker

Nieuws

Wilfred Haafs en Mark Plaating hebben het Meesterexamen Boulanger succesvol afgesloten. In een besloten ruimte hoorden zij van de jury dat ze geslaagd waren. Gearmd kwamen ze de zaal van het Nederlands Bakkerij Centrum binnen waar de familie en vrienden nog in spanning zaten te wachten. Luid applaus klonk toen de Meesters met gebalde vuisten kenbaar maakten dat ze de titel behaald hadden.

Nederland is twee Meesters Boulanger rijker
Mark Plaating en Wilfred Haafs hebben het Meesterexamen Boulanger gehaald.

Na drie dagen zwoegen tijdens de examens en maar liefst een jaar voorbereiding is het Haafs en Plaating gelukt: Ze zijn Meester Boulanger geworden! Jury-voorzitter Gerard Verkerke licht het toekennen van de titels toe. ‘Het zijn twee verdomd goede bakkers. Een echte aanwinst voor onze branche.’

Meesterspeldjes

Uit handen van Verkerke kregen de twee kersverse Meesters de officiële ‘Meestersbuis’ en kregen zij de gouden ‘Meesterspeldjes’ opgespeld. De drie examendagen – die op 26 t/m 28 oktober bij het Nederlands Bakkerij Centrum plaatsvonden – vormden de ‘finale’ van een intensief examentraject. In de voorgaande maanden werden de portfolio’s en schriftelijke uitwerkingen van de praktijkopdracht al beoordeeld door een Theorie Examencommissie. In totaal hebben vijf kandidaten deelgenomen aan het Theorie-examen.

In 2013 laatste Meesters benoemd

In 2013 werd voor het eerst aan Nederlandse bakkers de titel Meester Boulanger uitgedeeld. Robèrt van Beckhoven, Wietse Schiere, Peter Bienefelt en Hiljo Hillebrand slaagden erin een internationale Examencommissie te overtuigen van hun kennis, passie, vakmanschap en visie op hun vakgebied.

Lees hier meer over het Meesterexamen inclusief foto’s.

Reageer op dit artikel