nieuws

Nachtbakker Amsterdam moet later open: ‘Ik ben heel droevig’

Nieuws

Nachtbakker Harrie van de Mande aan de Amsterdamse Overtoom is al 40 jaar open vanaf 3.30 uur, maar de gemeente maakt daar nu een einde aan.

Nachtbakker Amsterdam moet later open: ‘Ik ben heel droevig’
Harrie van de Mande is er stil van als hij de beslissing leest. Foto: VMN

Dat meldt RTV Noord-Holland (RTVNH) in haar uitzending. Terwijl de opnames lopen over de kwestie, krijgt bakker Van de Mande de uitspraak van de gemeente binnen: in het verleden gegunde afspraken gelden niet langer. De ondernemer moet zich  houden aan de verordening die voor iedere ondernemer geldt en mag zijn winkel niet extra vroeg openen.

‘Nachtbrakers, politieagenten, ambulancepersoneel en taxichauffeurs. Vraag ze waar ze diep in de nacht een warm broodje halen en de kans is groot dat ze ‘het bakkertje aan de Overtoom’ roepen. Maar ze zullen nu dus een andere plek moeten verzinnen om hun eten te halen’, meldt RTVNH.

‘De extra vroege openingstijd is een uitzonderingstijd uit het verleden. We moeten ons aan die verordening houden en kunnen geen uitzondering maken’, zo leest Van de Mande voor uit de gemeentelijke uitspraak. ‘Zelfs Youp van ’t Hek die komt ’s nachts bij me om brood te halen. Ik ben heel droevig.’

Reageer op dit artikel