nieuws

Mogelijk doorstart voor Zigterman

Nieuws

De failliete bakkerij Zigterman in Midwolde maakt mogelijk een doorstart. Dat moet deze maand duidelijk worden, aldus curator Jan Mastenbroek.

Mogelijk doorstart voor Zigterman

Volgens de curator hebben zich twee gegadigden voor een overname van de bakkerij van Johan de Vries gemeld, zo laat hij weten in het Dagblad van het Noorden. De bakkerij en winkels in Midwolde, Marum en Roden zijn nog steeds gesloten.

Eigenaar Johan de Vries vroeg drie weken geleden het faillissement aan. Vorige week is ook zijn privé-bv Nahoj failliet verklaard.

De problemen zijn volgens De Vries en Mastenboek toe te schrijven aan het wegvallen van een paar grote klanten. De grootste was supermarkt C1000 in Leek. Bij de overgang naar Jumbo besloot de leiding van de supermarktketen al het brood in haar winkels te betrekken van de eigen grootbakkerij.

Ook het faillissement eind vorig jaar van de vorige uitbaters van het Theehuis in Midwolde en Borg Nienoord leverde de bakkerij een grote verliespost op. Als gevolg van het faillissement zitten zeven mensen nu zonder werk.

Mastenbroek zegt nog niet te kunnen zeggen hoe groot de schuld is. Hij zegt dat De Vries het faillissement tijdig heeft aangevraagd, zodat de schulden niet tot een heel hoog bedrag opliepen.

Zigterman is overigens niet de enige bakkerij in de regio die het moeilijk had. Enkele weken geleden ging bakkerij Patrick Harms failliet. Deze had de productie in Tynaarlo en winkels in Eelde, Vries en Zuidlaren. Bakkerij Haafs uit Haren nam de winkels in Vries en Zuidlaren over.

Reageer op dit artikel