nieuws

Meer kinderen dan ooit nemen deel aan het Nationaal Schoolontbijt

Nieuws

Bij de 13e editie van het Nationaal Schoolontbijt gaan zo’n 500.000 basisschoolkinderen samen ontbijten op zo’n 2.600 scholen. Dit jaar vindt het evenement plaats van 9 tot en met 13 november.

Meer kinderen dan ooit nemen deel aan het Nationaal Schoolontbijt

Net als bij de vorige editie geeft Het Nationaal Schoolontbijt ook dit jaar het beste ontbijtvoorbeeld. In samenspraak met het Voedingscentrum zal het pakket alleen brood, beleg en drinken bevatten dat het Voedingscentrum beoordeelt als voorkeurs- of middenwegproduct. En dit jaar wordt er ook voor groente én fruit gezorgd.

Een half miljoen ontbijtjes

Bakkers en supermarkten maken het mogelijk dat dit jaar een half miljoen kinderen kunnen ontbijten op school. Zo’n 2.600 basisscholen nemen deel aan het ontbijtevenement. Ook buiten basisscholen is er in deze week volop aandacht voor ontbijten. Net als voorgaande jaren riep de organisatie dit jaar alle burgemeesters van de deelnemende gemeenten op om met een schoolklas op het stadhuis te ontbijten. Vorig jaar deden er zo’n 225 burgemeesters mee aan deze Burgemeestersontbijtjjes, dit jaar maar liefst 240.

Convenantpartners

Het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging steunen ook dit jaar Het Nationaal Schoolontbijt middels een convenant met de missie om het ontbijtgedrag van basisscholieren te verbeteren. Deze missie sluit goed aan bij Gezonde School, waar Het Nationaal Schoolontbijt vanaf dit jaar ambassadeur van is. Gezonde School is een samenwerkingsverband van het RIVM Centrum Gezond Leven, de onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten. Gezonde School helpt scholen met advies en activiteiten om structureel te werken de gezondheid van hun leerlingen. Het Nationaal Schoolontbijt en Gezonde School gaan elkaar dit jaar versterken door scholen te wijzen op elkaars initiatieven.

Reageer op dit artikel