nieuws

Lantmännen-Unibake kondigt herbouw ‘Londerzeel’ aan

Nieuws

Lantmännen-Unibake kondigt herbouw ‘Londerzeel’ aan
Lantmännen-Unibake

Lantmännen-Unibake, toonaangevende speler in Europa in industriële bakkerijproducten voor de retail, foodservice en voedingsindustrie, gaat zijn fabriek in Londerzeel herbouwen. Het bedrijf verloor op 17 juni 2015 de volledige productie-eenheid in die Belgische plaats ten gevolge van een grote brand.

De herbouw werd aangekondigd op een speciale bijeenkomst van de ondernemingsraad. Het bedrijf investeert in een eerste fase in twee efficiënte productielijnen. ‘We zijn opgelucht dat de Lantmännen-Unibake groep heeft besloten om de site in Londerzeel opnieuw op te bouwen. Dit getuigt van het vertrouwen van de groep in de expertise die onze medewerkers over de jaren heen in Londerzeel werd opgebouwd. We zijn ervan overtuigd dat we dankzij de heropgebouwde productie-eenheid ons leiderschap in de markt verder kracht kunnen bijzetten’, zegt Lieven Breemeersch, division director van Lantmännen-Unibake voor de regio. De geplande herbouw start in 2016.

Nummer 2

Lantmännen-Unibake is de nummer 2 in industriële bakkerijproducten in Europa en heeft een brede klantenbasis in de retail, de foodservice en de voedingsindustrie. In België is het bedrijf voornamelijkbekend via de merken Pastridor en Schulstad. Het bedrijf heeft 37 industriële bakkerijen in veertien landen, biedt wereldwijd aan 5800 mensen werk en heeft het verkoopactiviteiten in zestig landen. Het brede assortiment van Lantmännen Unibake omvat baguettes, standaard- en mini-croissants, chocoladebroodjes, rustieke broden, fastfood- en fast casual buns en hartige snacks.

Duurzame innovatie

‘Het bedrijf is gedreven door duurzame innovatie en hanteert de hoogste voedselveiligheidsstandaarden. Lantmännen-Unibake’s expertise wordt ingezet voor de ontwikkeling van kwaliteitsproducten die inspelen op de hedendaagse voedingstrends. De expertise is aanwezig in de volledige keten: klanten kunnen rekenen op een uitmuntende service, gaande van het plaatsen van een bestelling tot de levering, het leren afbakken van de producten en andere marketingondersteuning’, aldus een woordvoerder van Lantmännen-Unibake.​

Waalwijk

In België heeft Lantmännen Unibake drie bakkerijen in Londerzeel, Moeskroen en Brussel. De afdeling is goed voor een omzet van €140 miljoen. Vanuit België wordt de Belgische, Nederlandse, Franse, Italiaanse en Spaanse markt aangestuurd. Het kantoor van Lantmännen-Unibake Nederland is gevestigd in Waalwijk.

Reageer op dit artikel