nieuws

‘Hoe maak ik mijn.. vlaai’ filmpjes van Limburgse Bakkers succesvol

Nieuws

‘Hoe maak ik mijn.. vlaai’ filmpjes van Limburgse Bakkers succesvol
Opnames tijdens het Open Huis van Bakeplus voor de vlaaifilmpjes. Foto: Fotopersburo Bert Jansen

Limburgse Bakkers scoren met de in samenwerking met Bakeplus geproduceerde ‘Hoe maak ik mijn Kersen/ Kruimel vlaai filmpjes.

Tijdens het Bakeplus Open Huis 2015 in Venlo was er voor bakkers de mogelijkheid om hun eigen vlaaiproductie filmpje op te laten nemen. De inschrijving was al snel wegens het grote succes gesloten. In deze video werd het productieproces van een vlaai uitgelegd. De ambachtelijke vlaaienbakker speelt hierin de hoofdrol.  Het middelste gedeelte is van iedere video hetzelfde. Een bakker die een vlaai bereidt, onherkenbaar in beeld gebracht. Alleen zijn handen en witte shirt zijn te zien. Het begin en het einde van de video werd door elke bakker apart opgenomen. De bakker komt volledig op beeld. De video werd zo gemonteerd dat het lijkt of er één en dezelfde bakker de vlaai maakt. Bakeplus geeft de video aan de bakkers cadeau, gebruiksklaar aan op een USB kaart.

Facebook

Anderhalve maand na het Open Huis blijken de filmpjes een groot succes. Via de Facebook pagina’s van de bakkers worden de filmpjes duizenden keren bekeken en breed gedeeld. ‘De bakkers spelen hiermee in op de wensen van de consument: Voor een bakker is het zijn vak en vaak routine. Maar een consument vindt het geweldig om te zien hoe een Ambachtelijke Bakker zijn vlaai maakt’, aldus Jules Peeters (Marketing Bakeplus). ‘Bovendien is communiceren via Facebook een snelle en makkelijke manier om contact leggen met je klanten. Extra mooi natuurlijk als je met beeld en geluid je Ambacht kan laten zien.’

 

Reageer op dit artikel