nieuws

Haafs en Plaating geven alles tijdens Meesterexamen Boulanger

Nieuws

Haafs en Plaating geven alles tijdens Meesterexamen Boulanger
Mark Plaating bouwt zijn showtafel op.

Het Meesterexamen Boulanger zit erop voor Wilfred Haafs en Mark Plaating. Alle producten zijn gebakken en de showtafels zijn opgebouwd. De jury is momenteel in beraad over de belangrijkste van vandaag: Behaalt er iemand de Meestertitel Boulanger? Vanavond volgt het antwoord tijdens de inauguratie in het Nederlands Bakkerij Centrum.

Hoewel Haafs een prachtige showtafel heeft neergezet, met als thema ‘Broodbakken is topsport’, verwacht hij vanavond niet de Meestertitel te behalen. ‘Een paar dingen zijn niet zo gelopen als ik wou. Daarom ben ik niet over alle producten even tevreden.’ De oorzaak lijkt te liggen aan de vreemde omgeving. ‘Thuis weet ik precies hoe de ovens werken en waar alles ligt. Als je dan op een andere plaats werkt, gaan dingen vaak net even anders. Afgelopen donderdag hebben we wel een paar uur kunnen oefenen, maar dat is tekort om alles te kunnen maken. Maar begrijp me goed hoor, dit is geen excuus of iets dergelijks.’

Ook Plaating heeft een geweldige showtafel opgebouwd. Het thema ‘Luctor et Embergo’ wordt geuit in een stand met zee en strand. Zelfs aan het geluid heeft Plaating gedacht. Het golvende water en schreeuwende meeuwen zijn op de achtergrond te horen. Met als pronkstuk Neptunes. ‘Ik heb mijn showstuk zeker twaalf keer in het geheel thuis gemaakt. Ondanks dat ik het vaak geoefend heb, bleef Neptunes vandaag een zorgenkindje.’

Vanavond volgt de uitslag tijdens de officiële inauguratie. Op Facebook en Twitter delen we meteen mee of er Meestertitels zijn uitgedeeld.

Reageer op dit artikel