nieuws

Groen lintje voor bakkerij van Maanen

Nieuws

Bakkerij van Maanen heeft een Groene Lintje gekregen van de plaatselijke GroenLinks uit Wassenaar. Een Groen Lintje wordt door het uitgedeeld aan mensen, instanties of ondernemers die een stap op het gebied van duurzaamheid en sociale betrokkenheid hebben gezet.

Groen lintje voor bakkerij  van Maanen
Bakker Van Maanen

Op vrijdag 16 oktober 2015 reikte de fractievoorzitter van Groen Links Wassenaar, Aart van Sloten, een Groen Lintje uit aan bakkerij van Maanen aan het Stadhoudersplein, onder het toeziend oog van wethouder Leo Maat (GL), commissielid Norga Simons (GL) en afdelingsvoorzitter Christien Duhoux-Rueb. Bakkerij van Maanen – zoals Aart van Sloten in zijn toespraak memoreerde – vraagt de klant of deze een (betaalde) plastic of een (gratis) papieren zak wil en draagt zo bij tot een gesprek over een duurzamere samenleving, meldt de Wassenaarders op haar site.

Sociaal

Ook ‘sociaal’ staat hoog in het vaandel van de gebroeders van Maanen. Johan van Maanen legde uit, dat overgebleven brood wordt weggegeven o.a. aan de voedselbank in Rijnsburg. Ook in Wassenaar wil hij zich beraden op sociale betrokkenheid. Mensen met minder kansen op de arbeidsmarkt kunnen een plaats krijgen in de bakkerij en als de bedrijfskleding wordt vervangen gaat de afgestoten kleding naar ‘de derde wereld’.

Het personeel heeft medezeggenschap via zelfsturende teams en werkt dus met veel plezier voor ‘hun eigen’ winkel. Fractievoorzitter van Sloten overhandigde een oorkonde die bij het Groene Lintje hoort aan Rianne Haasnoot, hoofd van het team Wassenaar, die beloofde dat ze er een mooi plaatsje voor zou vinden. Johan van Maanen toonde zich blij verrast met de erkenning van hun werk.

 

Reageer op dit artikel