nieuws

Echte Bakker Hagedoren wint Limburgse vlaaikeuring 2015

Nieuws

Echte Bakker Hagedoren wint Limburgse vlaaikeuring 2015
Winnaars van de vlaaikeuring 2015. Foto: Bakeplus

Echte Bakker Hagedoren is dit jaar de winnaar geworden van de Limburgse vlaaikeuring 2015. Ambachtelijke bakkers uit Limburg en Zuid-Oost Brabant streden mee om de felbegeerde titel Lekkerste ambachtelijke vlaai, dit jaar met de Appel- en de Pudding Kruimel vlaai. De ingezonden vlaaien werden beoordeeld worden door een geselecteerde professionele jury. Op de tweede plaats is Bakkerij Bongers geëindigd. De derde prijs ging naar Echte Bakker Joost Snijders.

Nieuw dit jaar was de keuring van een broodspecialiteit. Bakkerij Teun kwam hierbij als beste uit de bus.

Winnaars Leerlingen

Leerling bakkers kregen ook de kans zich aan elkaar te meten. Er werd massaal door hen ingeschreven. De winnaars onder de leerlingen zijn op drie verschillende niveaus geworden: Britney Lenaerts (niveau 1), Joris Bleeck (niveau 2) en Laura Schmidt (niveau 3).

Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker

De vlaaikeuring is onderdeel van de jaarlijks terugkerende ‘Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker’. Op zaterdag 10 oktober 2015 startte de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker in Limburg en Zuidoost Brabant. Een week lang staat de ambachtelijke bakker centraal. Deze feestweek wordt gevierd met tal van activiteiten en eindigt op zaterdag 17 oktober 2015.

Reageer op dit artikel