nieuws

Consumenten enthousiast, bakkers terughoudend

Nieuws

De eerste editie van ‘Breng de nacht door met je bakker’ werd terughoudend ontvangen door de bakkers. De nacht vond plaats van 2 op 3 oktober.

Consumenten enthousiast, bakkers terughoudend

Stichting Ambachtelijke Bakkerij (SAB) spoorde brood- en banketbakkers aan om de deuren van hun bedrijf wijd open te zetten in de nacht van 2 op 3 oktober. Niet heel veel bakkers gaven gehoor aan deze oproep, om uiteenlopende redenen. Consumenten daarentegen bleken laaiend enthousiast. Sandra Pluim, coördinator van de SAB, vertelt: ‘Sinds de radiocommercials over ‘Breng de nacht door met je bakker’ te horen waren op Radio 10 en 100% NL heb ik meer dan driehonderd reacties van consumenten gehad.’

‘De meeste mensen vroegen welke bakkerij bij hen in de buurt deelnam. Sommigen bleken bereid om drie kwartier te rijden als dat de dichtstbijzijnde bakker was.’ De reden voor deze grote belangstelling is heel divers. ‘Mensen vinden het leuk om hun kinderen of kleinkinderen een ambachtelijk bedrijf te laten zien. Maar ik heb ook veel leerlingen gesproken of geïnteresseerden in het bakkersvak, die graag willen weten wat het werk in de bakkerij nu precies inhoudt’, aldus Pluim.

Deelnemende bakkerijen mochten zelf weten hoe zij het Open Huis invulden. Er zijn rondleidingen gegeven en demonstraties van vaktechnieken, workshops en proeverijen. Vaak vonden mensen het al bijzonder om een deel van het bakproces live te kunnen meemaken.

 

Reageer op dit artikel