nieuws

Buiten de deur ontbijten wordt steeds populairder

Nieuws

Buiten de deur ontbijten wordt steeds populairder

Buitenshuis ontbijten wordt steeds meer gedaan, blijkt uit verschillende onderzoeken. Zo is het ontbijten volgens Shell bij haar pompstations met dertig procent gegroeid. ‘Over de hele linie was de groei vorig jaar 30 procent. In onze tankstations verzorgen we wekelijks zo’n 10.000 ontbijtjes’, aldus een woordvoerder. ‘Wie dat zijn? Vooral mensen die vroeg op pad gaan, zoals werknemers in de bouw en in de industrie.’

Op de Food Inspiration Days in Veghel gaat het vandaag en morgen over eten en consumententrends. Een belangrijk onderwerp is de ontbijtcultuur. ‘Jarenlang hebben we het ontbijt thuis verslonsd: we waren daarvoor te lui, te gemakzuchtig. Goedkope oplossingen met een beschuitje en kaas, dat was het. Gelukkig wordt dat nu anders’, zegt deskundige Hans Steenbergen tegen de NOS.

Volgens hem zijn we anno 2015 gewoon ontzettend druk. ‘Voor ontbijten thuis gunnen we ons geen tijd. We zoeken dan gezonde en makkelijke oplossingen. In de pompshop bijvoorbeeld. Daar kun je uitstekende verse broodjes kopen en goede koffie krijgen van versgemalen bonen.’

Naast de pompstations zijn ook de Ikea en La Place populaire plekken om een goedkoop ontbijtje te eten. ‘Door slim in te kopen en dagelijks duizenden ontbijtjes te verkopen voor één euro, kunnen we de kosten laag houden. We zien nog steeds jaarlijks een groei’, vertelt een woordvoeder van Ikea.

 

Reageer op dit artikel