nieuws

Broodway kijkt terug op een geslaagde beurs

Nieuws

Broodway kijkt terug op een geslaagde beurs
Sfeerbeeld van Broodway 2015

De Belgische vakbeurs Broodway 2015 mocht 11.379 bezoekers verwelkomen in Kortrijk. Wat een stijging van 4,5 procent inhoudt. Dit komt mede doordat Broodway tegelijk met de Meat Expo werd gehouden. Waar een deel van de bezoekers ook op Broodway een kijkje kwamen nemen.

De organisatie van Broodway ziet de combinatie met Meat Expo als meerwaarde. Ook de bezoekers als de exposanten vonden het gelijktijdig plaatsvinden met Meat Expo (de vakbeurs voor de slagerij- en vleessector) een goede zaak. In twee beurshallen stonden exposanten die zich naar beide sectoren richten, waardoor bakkers en slagers automatisch met elkaar in contact kwamen. Dit gaf hen een unieke kans om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren.

Food Innovation Award

De beurs bevatte ook een Nederlands tintje. Met hun nieuwe room ‘Stand & Overrun’ won Friesland Campina Foodservice (Debic) namelijk de Innovation Award ‘Food’. Bruno Van Vaerenbergh licht toe: ‘Het is een moderne patisserieroom gemodelleerd naar de Franse haute patisserie met 35 procent vetgehalte, die zorgt voor een langdurige stevige stand in combinatie met een opvallende luchtigheid. Er is nauwelijks standverlies na 24 uur. Met andere woorden: het perfecte huwelijk. Deze room met volle roomsmaak is geschikt voor zowel incorporatie als decoratie.’

‘Uit de positieve reacties van onze bakkers en van onze exposanten blijkt duidelijk dat onze vakbeurs haar goede naam opnieuw alle eer aan deed. Een stevige opkomst van geïnteresseerde bezoekers, schitterende standen met interessante producten van meer dan 220 exposanten, massale belangstelling voor de vaktechnische demo’s, sterke winnaars van de innovation awards, een boeiende preselectie van het Belgische Kampioenschap Bakkerij, en heel veel sfeer en gezelligheid’, Hendrik Rommelaere, voorzitter van Broodway kijkt trots terug op een geslaagd evenement.

Lees een verslag over Broodway in het oktobernummer van Bakkerswereld die recent is verschenen.

Reageer op dit artikel