nieuws

‘Beste ontbijtkoek Groningen-Drenthe’ komt uit Bierum

Nieuws

Bakkerij Olinga uit Bierum heeft opnieuw de eerste prijs gewonnen tijdens de wedstrijd om de titel Beste Ontbijtkoek van Groningen-Drenthe. Ook vorig jaar pakte de bakkerij de eerste plaats.

‘Beste ontbijtkoek Groningen-Drenthe’ komt uit Bierum
De prijswinnaars op een rij, D’Olderwetse Bakkerieje uit Assen, Bakkerij Olinga uit Bierum en Bakkerij Timmer uit Gasselte. Foto: NBOV

Dat is bekendgemaakt tijdens de najaarsbijeenkomst van NBOV-regio Groningen-Drenthe op dinsdag 13 oktober bij bierbrouwerij Maallust in Veenhuizen. Olinga behaalde dit jaar 65 punten, 6 meer dan vorig jaar. ‘Vorig jaar hadden we geen tienen op het keuringsrapport, dus we hebben de koek weten te verbeteren.’ De ondernemer ontving de prijs uit handen van juryvoorzitter Hans van Noort, die tijdens de prijsuitreiking benadrukte dat er alleen maar mooie producten waren ingeleverd.

De ontbijtkoek uit Bierum werd beoordeeld met een gemiddeld van 9,29. Op de tweede plaats eindigde Bakkerij Timmer uit Gasselte met het cijfer 9,14. D’Olderwetse Bakkerieje uit Assen werd derde met het cijfer 8,43.

De jury was zeer te spreken over de kwaliteit van de ingeleverde ontbijtkoeken. Van Noort: ‘Het mooiste van het keuren van een productwedstrijd is het moment dat je tienen kan uitdelen. Dat was hier het geval!’ Hij noemde nog een paar aandachtspunten, zoals een onregelmatige structuur of een afwijkende kleur, die kunnen worden opgelost door het deeg een paar slagen langer te draaien. ‘Maar ga vooral zo door’, sloot Van Noort af.

Regiobijeenkomst

De regiobijeenkomst met productkeuring wordt jaarlijks georganiseerd door het bestuur van de regio Groningen-Drenthe van de Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV).

Reageer op dit artikel