nieuws

Bas van Leersum winnaar Coupe de la Boulangerie 2015

Nieuws

Winnaar van de derde editie van Coupe de la Boulangerie 2015 is Bas van Leersum. In totaal streden vier enthousiaste boulangers om deze titel bij het NBC in Wageningen.

Bas van Leersum winnaar Coupe de la Boulangerie 2015
Bas van Leersum, winnaar van de Coupe de la Boulangerie 2015. Foto: BoulangerieTeam

De winnaar behaalde in totaal 89,5 punten en liet daarmee de overige deelnemers Gerco ter Wijlen, Sander Borgman en Mike de Jong achter zich. Het totale aantal punten was echter niet voldoende om toe te treden als aspirant-lid van het BoulangerieTeam. Hans Som: ‘Alle deelnemers hebben het lef gehad om hier te zijn en ontzettend hun best gedaan. Het niveau is op dit moment helaas niet hoog genoeg om iemand te laten toetreden tot het team.’ Van Leersum: ‘Natuurlijk is het jammer dat ik niet bij het team kom, maar ik ben wel blij met deze prijs. In de aanloop naar deze wedstrijd heb ik wat tegenslag gehad en daarom krijgt deze beker zeker een mooie plaats in de winkel.’

Showtafel

De deelnemers presenteerden een showtafel bestaande uit twee soorten grootbrood, twee soorten stokbrood, drie soorten luxe gerezen producten, drie modellen getoerd gerezen producten en een showstuk met als thema Flora & Fauna. Juryvoorzitter Benny Swinnen sprak van een mooie wedstrijd. ‘Het is altijd lastig om in een vreemde omgeving te bakken. Ik wil alle deelnemers adviseren door te gaan met het deelnemen aan wedstrijden. Verleg uw grenzen en blijf bezig!’, aldus de voorzitter. De volgende editie van de Coupe de la Boulangerie wordt gehouden in 2017.

Reageer op dit artikel