nieuws

Bakkerskleinzoon vindt receptenboekje van 135 jaar oud

Nieuws

In Den Helder heeft de 26-jarige Peter Dunselman Jr. in de verhuisdozen van zijn opa Piet Dunselman, een 135 jaar oud receptenboekje gevonden van over-overgrootvader Jan Dunselman. Opa Piet is onlangs verhuisd vanuit Julianadorp naar Den Helder en had enkele dozen met oude attributen van het familiebedrijf Bakkerij Dunselman aan zijn kleinzoon meegegeven om ooit eens uit te zoeken.

Bakkerskleinzoon vindt receptenboekje van 135 jaar oud
Foto gemaakt jubileummagazine Dunselman. Foto: Mark Eckhardt van Druktemakermedia

De afgelopen periode was het voor Peter Jr., zesde generatie en zelf ook werkzaam in het familiebedrijf, het moment om in de verhuisdozen te zoeken naar leuke zaken die wellicht gebruikt zouden kunnen worden in hun jubileummagazine. Tot zijn grote verrassing en verbazing vond hij daarin het boekje in een verweerde envelop.

Het boekje heeft een prachtig lederen kaft(je) en er staan tientallen recepten in vanuit het verre verleden van de bakkerij. Alle recepten zijn handgeschreven in een sierlijk handschrift. Bakkerij Dunselman heeft, gezien de unieke waarde en curiositeit, ervoor gekozen om het boekje tentoon te stellen tijdens het Open Huis van de bakkerij op 7 november aanstaande. Het boekje zal in een vitrine voor al het publiek te zien zijn en tevens zullen foto’s worden tentoongesteld van verschillende pagina’s uit het boekje. Ook diverse gereedschappen, bakvormen en speculaasplanken uit die periode zijn te zien.

Jubileum

Omdat het bedrijf dit jaar ook nog eens 155 jaar bestaat op 9 november a.s. gaan zij de komende periode meerdere keren een Koekje Uit Het Boekje bakken. Koekjes gemaakt met het recept van toen, gebakken in de moderne bakkerij van Dunselman in Den Helder.

Reageer op dit artikel