nieuws

IBA Cup volgende wedstrijd voor BoulangerieTeam

Nieuws

De wedstrijden volgen elkaar in hoog tempo op voor het BoulangerieTeam. Dit weekend nemen de talentvolle bakkers Tim Boers en Kris Huysman namens het BoulangerieTeam deel aan de IBA Cup in München.

IBA Cup volgende wedstrijd voor BoulangerieTeam
Het team van de IBA Cup: Tim Boers en Kris Huysman. In het midden coach Hans Som

Na het veroveren van de Sigep International Bakery Cup en de Coupe Louis Lesaffre zullen de ogen ongetwijfeld op Nederland zijn gericht. Het deelnemersveld is sterk en beide jongens zullen zich dan ook goed moeten wapenen om de overige elf landen te verslaan. Nederland neemt het op tegen Peru, Frankrijk, Amerika, China, Denemarken, Spanje, Kroatië, Rusland, Hongarije, Japan en gastland Duitsland.

Circusact

Tim en Kris moeten een flinke hoeveelheid producten maken binnen het vastgestelde thema Circus. Zo maakt Kris het showstuk waarbij een clown op z’n kop staat en een circusact uitvoert. Tim gaat aan de slag met de viennoiserie, het grootbrood en het kleinbrood. Via diverse decoraties zal ook hier het thema zichtbaar zijn.

Zowel voor Tim als Kris wordt het spannend aangezien dit hun eerste wedstrijd is op seniorenniveau. Vorig jaar wisten zij beiden al wel een prijs te veroveren tijdens het EK Boulangerie voor junioren in Brussel. Zaterdag 12 september komen ze namens Nederland in actie. Maandagavond 14 september is de prijsuitreiking.

Reageer op dit artikel