nieuws

Cateraar Hutten opent bakkerij in Veghel

Nieuws

Milieu- en smaakbewuste cateraar Hutten opent in Veghel een bakkerij op basis van sociale innovatie. Dat houdt in dat ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in het bedrijf aan het werk gaan.

Cateraar Hutten opent bakkerij in Veghel
Sociaal ondernemen bij Hutten. Foto Hutten

De feestelijke opening vond donderdagmiddag plaats, onder andere met een informatief debat over het runnen van een bedrijf in combinatie met maatschappelijk bewust ondernemen.

Kentalis

De bakkerij is overgenomen van Kentalis Compas, een landelijke diagnostiek-, zorg- en onderwijsorganisatie voor mensen die doof of slechthorend zijn, een taalontwikkelingsstoornis hebben, of niet goed horen én zien. Soms met een bijkomende beperking. Vanuit de visie ‘Samen sterk in communicatie’ helpt Kentalis leerlingen en cliënten met communiceren, zodat zij de kans krijgen om mee te doen aan onze samenleving. Kentalis Compas vond in Hutten de overnamepartner die in staat is de bakkerij door te ontwikkelen en uit te breiden.

Hutten hecht grote waarde aan het van betekenis zijn voor de samenleving. Daarnaast wil Hutten een bijdrage leveren aan onder andere de vitaliteit van opdrachtgevers, gasten, medewerkers en patiënten. In het streven naar het gebruik van minder suikers en betere suikers in patisserie en brood was Hutten op zoek naar een eigen bakkerij. In een prettige werkomgeving bereiden de bakkers met toewijding de lekkerste producten en krijgen zij de kans zich verder te ontwikkelen.

Roots

De opening van de bakkerij betekent voor Hutten een terugkeer naar de roots, naar het jaar 1929 toen opa Jan zijn ambachtelijke bakkerij startte in Veghel. Tegelijkertijd staat de bakkerij voor de manier waarop Hutten een bedrijf wil runnen in de huidige tijd.

Reageer op dit artikel