nieuws

Buren Peijnenburg krijgen definitief geen compensatie

Nieuws

Buren Peijnenburg krijgen definitief geen compensatie
Koekfabrikant Peijnenburg had vooral extra ruimte nodig door de populaire Snelle Jelle. Foto: Peijnenburg / Twitter

Buren van de fabriek van koekfabrikant Peijnenburg kunnen fluiten naar compensatiegeld. Ze verloren woensdag de laatste rechtszaak bij de Raad van State in Den Haag. De buren stellen dat zij €150.000 schade hebben geleden door de uitbreiding van de fabriek, als gevolg van geur- en geluidsoverlast en belemmering van het uitzicht.

De taxateur van de gemeente kwam niet verder dan een waardedaling van €10.000. Omdat dit onder de wettelijke grens van €10.600 is, hoeft Peijnenburg de beurs niet te trekken. De buren zijn van mening dat de taxateur niet onafhankelijk opereerde en ook nog eens verkeerde woningen als referentieobjecten heeft gebruikt.

Snelle Jelle

De RvS ziet hier niets in. De koekfabriek heeft de bakkerij vergroot, een derde bakoven gebouwd, een derde laadperron en een derde silo aangelegd. De extra ruimte was vooral nodig door de populaire Snelle Jelle. Vier jaar lang vochten de buren om de uitbreiding te stoppen, maar ze verloren de zaak in 2012. Nu is ook de zaak om schadevergoeding definitief voorbij.

Reageer op dit artikel