nieuws

Bakkerij Arkadaslar in Ulft verwoest door brand

Nieuws

Bakkerij Arkadaslar in Ulft verwoest door brand
Bakkerij Arkadaslar in Ulft en de naastgelegen woning in september 2010. Foto: Google Streetview

Bakkerij Arkadaslar in het Gelderse Ulft is in de nacht van zondag 13 op maandag 14 september compleet in de as gelegd. Bij de brand, die tegen 3.00 uur bij de brandweer werd gemeld, is ook een woning naast de bakkerij totaal verwoest.

De brandweer, die met diverse korpsen uit de omgeving het vuur bestreed, had de situatie rond 4.00 uur onder controle en kon even na 6.00 uur het sein brand meester geven. Het nablussen neemt nog enige tijd in beslag. Volgens De Gelderlander zijn bij de brand geen gewonden gevallen. In de woning naast de bakkerij bevonden zich vijf mensen, waaronder een kind, die het pand allemaal tijdig konden verlaten. Zij zijn opgevangen op het politiebureau. Naast de bakkerij en de woning, zijn ook enkele auto’s beschadigd geraakt.

Hevige knal

Volgens omwonenden – zo meldt het regionale dagblad – begon de brand ‘met een hevige knal’. De buren stellen dat een auto voor het pand is gestopt en er ‘iets’ naar binnen is gegooid, waarna een explosie volgde. ‘Dat gerucht doet inderdaad de ronde. We gaan de brand onderzoeken met de politie’, aldus een woordvoerder van de brandweer tegenover De Gelderlander.

 

Reageer op dit artikel