nieuws

Crowdfunding flink in de lift

Nieuws

Er wordt steeds meer geïnvesteerd in bedrijven middels crowdfunding, omdat het rendement steeds aantrekkelijker wordt. Dit blijkt uit een analyse van Crowdfundmarkt.

Crowdfunding flink in de lift
Archief Bakkerswereld

Crowdfunding kan zich gaan opmaken voor een nog grotere populariteit, schrijft De Telegraaf. Crowdfundmarkt meldt dat op basis van 121 aangeboden crowdfundingleningen in 2015, het gemiddelde verwachte rendement op 6,5 procent per jaar ligt. Op het investeren in zonnepanelen voor een eigen woning na, biedt crowdfunding het hoogste rendement als alternatief voor sparen. Dit rendement is hoger dan het verwachte rendement van 6,0 procent per jaar op het beleggen in aandelen.

51.1 Miljoen opgehaald

De Telegraaf laat weten dat het bedrag dat vorig jaar met crowdfunding werd opgehaald verdubbelde tot 51,1 miljoen. Hoewel crowdfunding in de lift zit, meldt crowdfundmarkt dat het verwachte rendement niet los kan worden gezien van verwachte risico’s.  Wanneer de nieuwe, of bestaande ondernemer niet slaagt, dan is de investeerder zijn geld kwijt.

Financiering

Gemiddeld vragen startende bedrijven beduidend minder financiering per project. Het gemiddelde streefbedrag ligt bij ‘start-ups’ op 110.000 euro per project terwijl volwassen ondernemingen ruim het dubbele aan financiering zoeken via crowdfunding.

Reageer op dit artikel