nieuws

Belgen kopen franchiserechten Le Pain Quotidien terug

Nieuws

Belgen kopen franchiserechten Le Pain Quotidien terug

Het Belgische Le Pain Quotidien koopt van 29 vestiging de franchiserechten terug. De winkels in Vlaanderen en Wallonië waren in handen van Nederlandse franchisers. De Belgen hebben die rechten nu teruggekocht.

Na vijfentwintig jaar komen de 29 Belgische locaties weer in handen van de Belgen. Een groep Nederlandse franchisers was jarenlang verantwoordelijk voor de vestigingen, die ze aanstuurden via subfranchisers. Voor die laatste groep verandert er weinig: zij worden nu volwaardige franchisers en behouden de volledige leiding over hun winkel, meldt HP/De Tijd.

Le Pain Quotidien is in zeventien landen actief met 232 restaurants en kent een jaaromzet van 375 miljoen euro. Er werken momenteel circa 7.000 mensen. In België wil de keten uitbreiden met één tot twee vestigingen per jaar.

Reageer op dit artikel